Matkatoimisto

Travel Kemijärvi

Koe, näe ja kuule Pohjolan lumoa.

Travel Kemijärvi järjestää räätälöityjä kulttuuri-, tutustumis- ja virkistysmatkoja Suomeen kohdistuvien matkojen lisäksi ulkomaille.

 

Travel Kemijärvi, Vapaudenkatu 4, 98100 Kemijärvi

tel. +358 (0) 44 2400 972

sähköposti: paivi@travelkemijarvi.fi

www.facebook.com/Travel Kemijärvi

 

Päiväretki Mäntyvaaraan ja Joutsijärven sotahistoriaan

PÄIVÄRETKI MÄNTYVAARAN JA JOUTSIJÄRVEN SOTAHISTORIALLISIIN KOHTEISIIN

Ennen II maailmansotaa ei koskaan aikaisemmin ole käyty todellista taistelua pohjoisen napapiirin pohjoispuolella. 80 vuotta sitten alkoi raskas Talvisota, jonka merkitys maamme itsenäisyydelle on merkittävä. Ratkaisevia taisteluita käytiin Mäntyvaarassa ja Joutsijärvellä. Historiamme ja sen merkitys auttaa ymmärtämään nykyistä elämää.

MATKA KEMIJÄRVELTÄ HURTIGRUTENILLE 14.-21.9.2020

MATKA KEMIJÄRVELTÄ HURTIGRUTENILLE 14.-21.9.2020

Koe koko Hurtigrutenin matka Kirkkoniemestä Bergeniin. Norjan rannikolla kulkeva maailman kaunein merimatka on huikea elämys. Näe Pohjois-Norjan upeat maisemat, turkoosit laguunit, äkkijyrkät lumihuippuiset vuoret, vehreät ja värikkäät, kalastajakylät, arktiset kaupungit. Nauti näkymistä porealtaassa tai ravintolassa huippuhyvän ruoan parissa. "Kerran elämässä"-koettava.

 

Hiipinän hiihtomatka 14.-18.4.2020

Hiipinän hiihtomatka 14.-18.4.2020

Huimat ja hurjat Hiipinätunturit odottavat. Big Woodin hiihtokeskus 385 km:n päässä Kemijärveltä koilliseen, Kuolan niemimaalla, on moderni ja henkeäsalpaava maisemiltaan. Pitkät rinteet sopivat sekä aloittelijoille että ammattilaisille. Gondoli- ja tuolihissit ovat helppokäyttöisiä ja rinnettä ylöspäin mentäessä avautuu huimat maisemat melkein Suomeen asti. Hinta sis.käynnin kasvitieteellisessä puutarhassa ja Apatiitissa

Krakova ja Varsova 21.-26.4.2020

Krakova ja Varsova 21.-26.4.2020

Krakova on kaunis matkakohde. Tule mukaan ja näe keskusaukio Verkahalleineen, Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz, kauniit kahvilat kuten Jama Michailikowa. Teemme retken Wieliczkan suolakaivokseen ja Schindlerin tehtaalle (vanha Emali-tehdas),  tunnettu Steven Spielbergin elokuvasta Schindlerin lista. Mahdollisuus myös osallistua Birkenauhun ja Auschwitziin tehtäviin retkiin. Varsovassa käydään mm. entisen gheton alueella ja Lazienskin puistossa, jossa on Chopinin patsas ja Wilanowin palatsi.

Uhtua ja Solovetski 29.6.-3.7.2020

Uhtua ja Solovetski 29.6.-3.7.2020

Matka kulkee Vienaan ja Vienanmerelle  suomalaisten rakentaman Pääjärven metsätyökeskuksen, Kananaisen ja Kiestingin kautta Louheen ja Muurmannin valtatielle. Illalla pääsemme Kemin Papinsaareen. Seuraava päivä vietetään merellä ja Solovetskissa, jonka historia sisältää kirkollista loistoa ja myöhemmän ajan ankaraa vankileirihistoriaa. Paluumatkalla ajamme Vienan-Karjalan keskukseen Uhtualle, Kiskis-kukkuloille, Eldankajärvelle,Pistojoelle, runonlaulajakyliin Vuoniseen ja Vuokkiniemelle. Matkan viimeinen tärkeä kohde on jälleen suomalaisten rakentama kaivoskylä Kostamus.

Pietari

Tsaarien Pietari 11.-16.5.2020

Tsaarien Pietari, Eremitaasi ja Katariinan Palatsi. Oletko toivonut näkeväsi nämä loistokkaat paikat? Nyt matka Rovaniemeltä Kemijärven kautta Pietariin on myynnissä. Menopaluu bussilla, majoitukset, käyntikohteet, liikkuminen Pietarissa on järjestetty opastuksen kanssa. Näet nykyisen metropolin, kuulet Romanov-suvun tsaarien historiallisista tapahtumista ja koet elämyksiä taidetta täynnä olevissa palatsissa. Matkanjohtajana Ilmari Hakala.   

 

Barentsin kierros 10.-14.8.2020

Barentsin kierros 10.-14.8.2020

Tervetuloa Ilmari Hakalan mukaan myyttisestä pohjoisesta kertovalle matkalle. Matkan aikana kuullaan 900-1250 -lukujen Bjarmiasta (nyk. Kuolan niemimaa). Ajetaan sotahistoriallisten paikkojen ohi: Mäntyvaara, Paikanselkä, Vermanjoki. Muita mielenkiintoisia paikkoja: Kirovsk, Aljosha-patsas, Titovkajoki, Parkkina, saksalaisten suuri sotilashautausmaa, Petsamon luostari, Nikkeli, Luttojoki, Magneettimäen muistomerkki, Vuotso ja Jääkäriprikaatin taistelu syksyllä 1944.  

Lofootit 7.-11.9.2020

Lofootit 7.-11.9.2020

Lofootit; yksi Euroopan kauneimmista paikoista kahdenkymmenen kauneimman paikan joukossa, näin myös listasi CNN:n matkailun verkkosivusto. Lofootit käsittää seitsemän pääsaarta, joille on tyypillistä äkkijyrkät huiput, syvät kristallinkirkkaat vuonot ja idylliset kalastajakylät.

Helppo tapa matkustaa Lofooteille, me huolehdimme ajamiset ja varaukset, Sinä lomailet.

 

Armenia

Armenia 11.-17.10.2020

Ararat vuoren juurelle 2801 vuotta vanhaan Jerevaniin. Legendan mukaan Nooan arkki  karahti Ararat – vuoren kupeeseen, ja elämä sai alkunsa uudelleen.

Nooa istutti Araratin laaksoon hedelmien ja vihannesten siemenet ja se on suuri rikkaus

Romania, Transilvania, Unkarin Pusta 23.-29.4.2020

Romania, Transilvania, Unkarin Pusta 23.-29.4.2020

hurtigruten

Hurtigruten

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Näe ja koe Pohjois-Norjan upeat maisemat niiden vaihtuessa karuista jääkauden hiomista tasaisista vuorista alhaalta vihreän rehevän kasvuston omaaviin äkkijyrkkiin lumihuippuisiin vuoriin. Risteile lumoavassa Lofoottien saaristossa, ihastele kaunista Peikkovuonoa ja iloitse kapteenin taidokkaasta ohjauksesta kääntäessään laivaa tuon kapean Trollfjord-vuonon pohjukassa.

Hurtigruten