Tietoa


Hiipinätunturit ovat Venäjän korkeimmat vuoret napapiirin pohjoispuolella. Arktisesta ilmasta johtuen alueen ilmasto on vuoristoilmasto.

Kirvoskin ja Apatitin lähistöllä on useita laskettelukeskuksia, jota ovat kuuluisia koko maassa. Kirovskissa vierailee joka vuosi extreme-lajien harrastajia sekä laskettelijoita ja lumilautailijoita.

Maisemiltaan kaikkein uljaimmat keskukset sijaitsevat lähellä järveä Bolshoi Vudjavr. Tällä alueella laskettelusesonki kestää marraskuusta kesäkuuhun asti. Alueen matkailumajoissa vieraillee paljon eri talviurheilun harrastajia. Lajeja ovat jibbing, leijalautailu, newschool-laskettelu, freestyle, helihiihto, lumilautailu ja muu aktiivinen vapaa-ajanvietto.

Vudjavrtšorr-massiivi lumoaa kauneudellaan ja mahtavuudellaan. Lumiset huiput ikään kuin roikkuvat ilmassa syleillen kaupunkia talven kaamoksessa.

Tunturien laskettelurinteet on varustettu viimeisimmän tekniikan mukaisesti ja kaikki turvallisuusvaatimukset on otettu huomioon. Apatiitin lähellä sijaitsevassa laskettelukeskuksessa Bolshoi Vudjavrissa on eri vaikeusasteen rinteitä, jonka ansioista oikean rinteen voi valita riippuen omasta kunnosta tai osaamistasostaan.

Eksotiikasta pitävien tulee ehdottomasti vierailla talvisessa Apatiitissa, jossa on mahdollista nähdä myös revontulet.

Toisinaan Kirovskissa on kovia lumipyryjä, jotka saavat aikaan syvät hanget tunturien rinteille. Joskus lunta on niin paljon, että se ei sula edes kesällä kokonaan, minkä ansioista laskettelu onnistuu ympärivuoden.