Päiväretket Itä-Lapin alueella

Travel Kemijärvi - Päiväretket / Daytrip

Retkillä tutustutaan Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken käyntikohteisiin paikallisen oppaan johdolla. Kohteita ovat mm. sotahistoriakohteet, museot, erikoisliikkeet, tilakäynnit, kylätalot ja yksityisessä omistuksessa olevat kohteet. Alueellamme asuu paljon erikoisosaamista ja – tietoa omaavia henkilöitä, jotka voivat toimia oppaina ja matkajohtajina.

Lue lisää ›

Itä-Lapin kierros Kemijärvi-Salla-Savukoski

Näe, koe ja kuule myös koko Suomen historiaan vaikuttaneista tapahtumista. Iso erämaa on ollut leivän lähde sadoille metsätyömiehille ja savottakokeille, tärkeä uittoaika näkyy täällä vielä esineinä, tarinoita ja kuvina. Sotahistorialliset kohteet, ja niiden merkitys avautuu parhaiten paikan päällä kuultuna, sekä ne siihen liittyvät syyt ja seuraukset. Retkellä pidetään kahvi- ja lounastauko paikallisista perinteisistä raaka-aineista valmistettuna. Näin myös jaksaa vastaanottaa retken antia. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia tuntemaan omaa lähiseutua. Oppaina toimii mm. sotahistorioitsija evl. Ilmari Hakala.

Lue lisää ›

Päiväretki Kemijärvelle

Kemijärvi ennen ja nyt, näe ja koe se hauskalla tavalla!

Lue lisää ›

Päiväretki Mäntyvaaran ja Joutsijärven sotahistoriallisiin kohteisiin

Toiseen maailmansotaan liittyneet kaksi Suomen käymää sotaa liittyvät myös Kemijärveen.
Ennen tuota maailmansotaa ei koskaan aikaisemmin ole käyty todellista taistelua pohjoisen napapiirin pohjoispuolella. Vuonna 1939 Neuvostoliitto hyökkäsi kuitenkin yllättäen myös täällä Lapissa. Alkoi Talvisodan nimen saanut raskas taistelu maamme itsenäisyydestä. Vaikka sota ratkaistiin Kaakkois-Suomessa, sota kosketti myös näitä pohjoisia seutuja.
Idästä valtakunnan rajalta alkanut taistelu eteni aina Kemijärven Joutsijärvelle ja Mäntyvaaraa, jonne neuvostojoukkojen hyökkäys pystyttiin pysätyttämään ja jopa aloittamaan vastahyökkäys kohden itää. Pääosa suomalaisista maanpuolustajista taisteli omalla kotiseudullaan, jopa omissa kotikylissään.

Joutsijärvellä on esillä myös saksalaisen sotilaan, myöhemmin arkkitehtinä toimineen, taidokkaita piirroksia, joita hän radistina olleessaan piirsi Joutsijärvellä v. 1943 ja 1944

Lue lisää ›

Vain kaksi kalaa 3. - 5.5.2019

Lähde Vain kaksi kalaa -pilkkitapahtumaan Kilpisjärvelle. Otat vain omat tavarat ja pilkkivehkeet mukaan ja hyppäät bussiin. Lähtö Kemijärveltä Rovaniemen kautta Kilpisjärvelle. Bussikuljetus, majoitus aamiaisella ja päivällisellä, liinavaatteet ja iltasauna sisältyvät hintaan. Majoittuminen Kilpisjärven Retkeilykeskuksen kahden tai neljän hengen huoneissa, tarjolla myös 2 neljän hengen mökkiä.

Lue lisää ›