Päiväretki Kemijärvelle

Kemijärvi ennen ja nyt, näe ja koe se hauskalla tavalla!
päivi kjä ennen ja nyt 1.jpg
päivi kjä ennen ja nyt 2.jpg
päivi kjä ennen ja nyt 3.jpg

Klo 8.00

Lähtö Rovaniemeltä junalla

Klo 9.00

Tulo Kemijärven rautatieasemalle, jossa paikallinen opas on vastassa.

Asemalta lähdetään kävellen 400 metrin päässä olevaan Kotiseutumuseoon.

Museolle saavuttaessa nautitaan kahvit paikallisen tavan mukaan valmistetun kampanisun kera. Kemijärven elämään sadan vuoden takaa tutustutaan hauskasti esitetyllä ”Hulmuavat Helmat Salaiset Pitsit” – muotinäytöksellä. Mannekiineilla on yllään Kemijärvellä vaikuttaneiden henkilöiden vaatteita. Muotinäytöksen yhteydessä kerrotaan tarinoita omalaatuisen, Suomen pohjoisimman kaupungin asukkaiden elämästä ja tavoista. Museossa nähdään kuinka paikalliset ovat eläneet 100 vuotta sitten, jolloin ei ole ollut vielä sähköjä eikä vesijohtoja.

Museolta jatkamme matkaa autolla kansainväliseen taidekeskus Puustelliin, jossa on upeita kansainvälisen kuvanveistoviikon aikana tuotettuja veistoksia. Samalla on mahdollisuus nähdä vuonna 1865 rakennetun kruunun metsänvartijan Johan Gebhardin virka-asunto.

Johanin poika Hannes Gebhard oli suomalainen liikemies, taloushistorian ja taloustieteen professori, kansanedustaja ja Suomen osuustoiminnan isä. Hän oli myös kustannusyhtiö Otavan toinen perustaja.

Kierroksen jälkeen jatketaan matkaa Kemijärven keskustaan, jossa nautitaan maittava lounas. Lounaan jälkeen on mahdollisuus tutustua pienen keskustan paikallisiin liikkeisiin mm. lappilaisen lastenvaateliikkeen valikoimiin tai erästykseen ja kalastukseen erikoistuneeseen liikkeeseen. Paikallisen kenkä- ja vaateliikkeen valikoimista voi tehdä erikoisia löytöjä arktisiin sääoloihin sopivista asusteista.

Klo 15.45

Lähtö takaisin Rovaniemelle linja-autolla.

Klo 17.05

Tulo Rovaniemelle.

Hinta

119 €/hlö, kun ryhmässä on vähintään 20 hlöä

144 €/hlö, kun ryhmässä on vähintään 10 hlöä

Hinta sis. junalipun Rovaniemeltä Kemijärvelle, bussilipun Kemijärveltä Rovaniemelle, lounaan, kampanisukahvit, tarinallisen muotinäytöksen Kemijärvestä sadan vuoden takaa, kuljetuksen museolta Puustelliin ja sieltä Kemijärven keskustaan, opastetun tutustumisen kansainväliseen taidekeskus Puustelliin ja Kemijärven kaupungin keskustaan.

 

 

Varaukset viimeistään 2 päivää aikaisemmin klo 15.00 mennessä, puh. 044 2400 972 tai sähköpostilla paivi@travelkemijarvi.fi

Perustiedot
Palvelukielet Suomi, Ruotsi, Englanti
Yhteystiedot
Yhteyshenkilö Päivi Kostamo
Sähköpostiosoite paivi@travelkemijarvi.fi
Puhelin +358 (0)44 2400 972
Etusivu http://www.travelkemijarvi.fi
Katuosoite Vapaudenkatu 4
Postinumero 98100
Postitoimipaikka Kemijärvi