Matkat naapurimaihin:

Matkat Naapurimaihin:

Maisemat ja kohteet - omassa maassamme ja naapureidemme alueella - ovat näkemisen arvoisia, joskus jopa häikäiseviä.

Mutta mitä kaikkea ne pitävätkään sisällään; nykyisen elämän, kulttuurin ja kansan. Kaiken sen kokee parhaiten itse paikan päällä. Kaiken sen, mitä on aikaisemmin tapahtunut ja kuinka se on vaikuttanut siihen miten asukkaat elävät tänä päivänä. Historia ja tarinat kertovat ihmisten kokemuksesta - ilman tietoa menneisyydestä ei oikein voi ymmärtää nykyistä elämää. Näillä matkoilla kokee hienojen maisemien ohella kaikkea tuota.

Lue lisää ›

Barentsin kierros

Sotahistorioitsija Ilmari Hakalan mukana Kuolan niemimaalla, Murmanskissa ja Saariselällä.
Tervetuloa myyttisestä pohjoisesta kertovalle matkalle. Matkan aikana kuullaan 900-1250 -lukujen Bjarmiasta (nyk. Kuolan niemimaa), norjalaisten matkoista Valkealle merelle ja siitä itään päin alueella nyt asuvista kansoista ja toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista. Matkan aikana ajetaan sotahistoriallisten paikkojen ohi: Mäntyvaara, Paikanselkä, Vermanjoki, joista kerrotaan matkalla. Muita mielenkiintoisia paikkoja: Kirovsk, Aljosha-patsas, Titovkajoki, Parkkina, Petsamon luostari, Nikkeli, Luttojoki, Magneettimäen muistomerkki, Vuotso ja Jääkäriprikaatin taistelu syksyllä 1944.

Lue lisää ›

Armenia

Ararat vuoren juurelle 2801 vuotta vanhaan Jerevaniin. Legendan mukaan Nooan arkki karahti Ararat – vuoren kupeeseen, ja elämä sai alkunsa
uudelleen. Nooa istutti Araratin laaksoon hedelmien ja vihannesten siemenet.
Armenian mannerilmastossa, vuoristoisen maan purojen ja jokien laaksoissa kasvavat tervehdyttävät
yrtit ja maukkaat hedelmät, kuten aprikoosit, kirsikat, luumut, melonit, omenat ja persikat.
Viinirypäleet ja pähkinät kypsyvät pitkän ja lämpimän kesän aikana. Viinin valmistusta kehitetään
vuosisatojen vanhojen perinteiden pohjalta.
Vuoristosta pulppuavat lämpimät mineraalivedet ovat tervehdyttäneet kuninkaita ja nykyihmisiä
vuosituhansien aikana

Lue lisää ›

Hiipinän hiihtomatka

Hiipinän hiihtokeskus 385 km:n päässä Kemijärveltä koilliseen, Kuolan niemimaalla, on moderni ja henkeäsalpaava maisemiltaan. Kirovskin Big Woodin laskettelukeskuksen rinteet sopivat hyvin sekä aloittelijoille ja haastavampia reittejä haluaville. Big Woodin rinteissä on tavallisten ankkurihissien lisäksi tuolihissejä sekä gondolihissejä. Hissit ovat helppokäyttöisiä ja rinnettä ylöspäin mentäessä avautuu huimat maisemat silmänkantamattomiin. Matkan hintaan kuuluu tutustuminen paikkakuntaan laajemmin, käynti kasvitieteellisessä puutarhassa ja Apatiitissa.
Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja ulkoilusta upeissa maisemissa!

Lue lisää ›

Hurtigruten toteutetaan kun se on mahdollista

Koe koko Hurtigrutenin matka Kirkkoniemestä Bergeniin. Norjan rannikolla kulkeva maailman kaunein merimatka on huikea elämys. Näe Pohjois-Norjan upeat maisemat, karut jääkauden hiomat vuoret, turkoosit laguunit, äkkijyrkät lumihuippuiset vuoret, vehreät ja värikkäät, kalastajakylät, arktiset kaupungit. Nauti näkymistä porealtaassa tai ravintolassa huippuhyvän ruoan parissa.
”Kerran elämässä”-koettava

Lue lisää ›

Krakova ja Varsova toteutetaan kun se on mahdollista

Krakova on kaunis ja mieleen jäävä matkakohde. Matkalla nähdään valtava keskusaukio Verkahalleineen, Wawelin kuninkaanlinna, juutalaiskaupunginosa Kazimierz, kauniit kahvilat kuten Jama Michailikowa sekä kuullaan niiden kiehtovasta historiasta. Teemme retken Wieliczkan suolakaivokseen ja Schindlerin tehtaalle (vanha Emali-tehdas), joka tuli kuuluisaksi Steven Spielbergin elokuvasta Schindlerin lista. Halukkaat pääsevät tutustumaan myös Birkenaun ja Auschwitzin keskitysleireille. Varsovan kaupunkikiertoajelulla käydään mm. entisen gheton alueella ja Lazienskin puistossa, jossa on Chopinin patsas ja Wilanowin palatsi.
Tervetuloa viehättävään Krakovaan ja Varsovaan

Lue lisää ›

Lofootit

Lofootit; yksi Euroopan kauneimmista paikoista kahdenkymmenen kauneimman paikan joukossa, näin myös listasi CNN:n matkailun verkkosivusto. Lofootit käsittää seitsemän pääsaarta, joille on tyypillistä äkkijyrkät huiput, syvät kristallinkirkkaat vuonot ja idylliset kalastajakylät.

Lue lisää ›

Romania, Transilvania, Unkarin Pusta ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Budapest – Gödöllö, Sissi- keisarinnan palatsi ulkoa - Oradea - Királyhágó - Cluj Napoca - Alba iulia - Sibiu - Paltinis vuoriston luxux hotelli - Brasov - Bran - Szeged Draculan linna - Timisoara = Euroopan kulttuuripääkaupunki 2020
Romanialainen illallinen Sibiun keskustassa kolmen ruokalajin illallinen, kahvia, mineraalivettä ja 2 x 2 dl viiniä ja elävää romanialaista kansanmusiikkia

Lue lisää ›

Tsaarien Pietari

Tsaarien Pietari, Eremitaasi ja Katariinan Palatsi. Oletko toivonut näkeväsi nämä loistokkaat paikat? Nyt matka Rovaniemeltä Kemijärven kautta Pietariin on myynnissä. Menopaluu bussilla, majoitukset, käyntikohteet, liikkuminen Pietarissa on järjestetty opastuksen kanssa. Näet nykyisen metropolin, kuulet Romanov-suvun tsaarien historiallisista tapahtumista ja koet elämyksiä taidetta täynnä olevissa palatsissa. Matkanjohtajana Ilmari Hakala.

Lue lisää ›

Uhtua ja Solovetski 6.-10.6.2022

Kuljemme Vienaan ja Vienanmerelle suomalaisten rakentaman Pääjärven metsätyökeskuksen, Kananaisen ja Kiestingin kautta Louheen ja Muurmannin valtatielle. Matkalla pysähdymme jatkosodan taistelupaikoilla Sohjanassa, Kokkosalmella ja Sosnovossa. Illalla pääsemme Kemin Papinsaareen. Seuraava päivä vietetään merellä ja Solomannissa, jonka historia sisältää kirkollista loistoa ja myöhemmän ajan ankaraa vankileirihistoriaa. Paluumatkalla ajamme Vienan-Karjalan keskukseen Uhtualle. Sieltä edelleen sota-ajan lauluistakin tutuille Kiskis-kukkuloille, Eldankajärvelle, edelleen Pistojoelle ja merkittäviin runonlaulajakyliin Vuoniseen ja Vuokkiniemelle. Matkan viimeinen tärkeä kohde on jälleen suomalaisten rakentama kaivoskylä Kostamus, josta palataan Suomen takaisin Suomen puolelle.

Lue lisää ›