Matkat Naapurimaihin:

Maisemat ja kohteet - omassa maassamme ja naapureidemme alueella - ovat näkemisen arvoisia, joskus jopa häikäiseviä. Mutta mitä kaikkea ne pitävätkään sisällään; nykyisen elämän, kulttuurin ja kansan. Kaiken sen kokee parhaiten itse paikan päällä. Kaiken sen, mitä on aikaisemmin tapahtunut ja kuinka se on vaikuttanut siihen miten asukkaat elävät tänä päivänä. Historia ja tarinat kertovat ihmisten kokemuksesta - ilman tietoa menneisyydestä ei oikein voi ymmärtää nykyistä elämää. Näillä matkoilla kokee hienojen maisemien ohella kaikkea tuota.
Perustiedot
Palvelukielet Suomi, Ruotsi, Englanti
Yhteystiedot
Yhteyshenkilö Päivi Kostamo
Sähköpostiosoite paivi@travelkemijarvi.fi
Puhelin +358 (0)44 2400 972
Etusivu http://www.travelkemijarvi.fi
Katuosoite Vapaudenkatu 4
Postinumero 98100
Postitoimipaikka Kemijärvi

Barentsin kierros 12.-16.8.2019

Sotahistorioitsija Ilmari Hakalan mukana Kuolan niemimaalla, Murmanskissa ja Saariselällä. Tervetuloa myyttisestä pohjoisesta kertovalle matkalle. Matkan aikana kuullaan 900-1250 -lukujen Bjarmiasta (nyk. Kuolan niemimaa), norjalaisten matkoista Valkealle merelle ja siitä itään päin alueella nyt asuvista kansoista ja toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista. Matkan aikana ajetaan sotahistoriallisten paikkojen ohi: Mäntyvaara, Paikanselkä, Vermanjoki, joista kerrotaan matkalla. Muita mielenkiintoisia paikkoja: Kirovsk, Aljosha-patsas, Titovkajoki, Parkkina, Petsamon luostari, Nikkeli, Luttojoki, Magneettimäen muistomerkki, Vuotso ja Jääkäriprikaatin taistelu syksyllä 1944.

Lue lisää »

Hurtigruten 16.-22.9.2019

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Näe ja koe Pohjois-Norjan upeat maisemat niiden vaihtuessa karuista jääkauden hiomista tasaisista vuorista alhaalta vihreän rehevän kasvuston omaaviin äkkijyrkkiin lumihuippuisiin vuoriin. Risteile lumoavassa Lofoottien saaristossa, ihastele kaunista Peikkovuonoa ja iloitse kapteenin taidokkaasta ohjauksesta kääntäessään laivaa tuon kapean Trollfjord-vuonon pohjukassa. Näe monet Keski-Norjan niiden saaret ja saaristot kauneudessa, johon ei kyllästy. Matkan aikana Ilmari Hakala kertoo Norjan historiasta ja kulttuurista, miten II maailmansota koetteli Norjaa ja miten siellä tänä päivänä eletään sekä keitä olivat viikingit ja keitä kveenit. Merimatka päättyy Trondheimiin, jossa jäämme laivasta, tutustumme lähes tuhat vuotta vanhaan tuomiokirkkoon, ja sen veistokselliseen julkisivuun. Palaamme linja-autolla Ruotsin Uumajan kautta Kemijärvelle. Sinun ei tarvitse miettiä kuljetusta eikä muita järjestelyjä, varaat vain matkan; me huolehdimme matkajärjestelyistä.

Lue lisää »