Hurtigruten 16.-22.9.2019

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Näe ja koe Pohjois-Norjan upeat maisemat niiden vaihtuessa karuista jääkauden hiomista tasaisista vuorista alhaalta vihreän rehevän kasvuston omaaviin äkkijyrkkiin lumihuippuisiin vuoriin. Risteile lumoavassa Lofoottien saaristossa, ihastele kaunista Peikkovuonoa ja iloitse kapteenin taidokkaasta ohjauksesta kääntäessään laivaa tuon kapean Trollfjord-vuonon pohjukassa. Näe monet Keski-Norjan niiden saaret ja saaristot kauneudessa, johon ei kyllästy. Matkan aikana Ilmari Hakala kertoo Norjan historiasta ja kulttuurista, miten II maailmansota koetteli Norjaa ja miten siellä tänä päivänä eletään sekä keitä olivat viikingit ja keitä kveenit. Merimatka päättyy Trondheimiin, jossa jäämme laivasta, tutustumme lähes tuhat vuotta vanhaan tuomiokirkkoon, ja sen veistokselliseen julkisivuun. Palaamme linja-autolla Ruotsin Uumajan kautta Kemijärvelle. Sinun ei tarvitse miettiä kuljetusta eikä muita järjestelyjä, varaat vain matkan; me huolehdimme matkajärjestelyistä.
20170919_122515.jpg
Sunset-behind-beautiful-mountains-in-Svolvar-MS-Vesteralen-HGR-105352_500.jpg
The-restaurant-on-MS-Vesteralen--HGR-118808.JPG
Vesterålen.jpg
MS-Vesteralen-Polar-Inside-HGR-130017_500 web.jpg

Alustava ohjelma:

16.9. maanantai
Klo 8.30 Lähdemme linja-autolla Kemijärveltä rautatieaseman kautta Saariselän, Ivalon ja Inarin kautta Sevettijärvelle. Matkalla pysähdymme jaloittelemaan ja ihailemaan maisemia. Illansuussa saavumme Sevettijärvellä olevalle Toini Sanilan porotilalle. Majoitumme Sanilan tilan huoneisiin ja nautimme talon oman herkullisen poronkäristyksen. www.sanila.fi

17.9. tiistai
Aamiainen porotilan ruokailusalissa, jonka jälkeen lähdemme linja-autolla yli rajan Norjan Kirkkoniemeen. Siellä teemme lyhyen kiertoajelun ja käymme ostoskeskuksessa ennen kuin astumme Hurtigrutenin m/s Vesterålenin laivaan ja majoitumme omiin hytteihimme. MS Vesterålen on nimetty ensimmäisen Hurtigruten aluksen mukaan, joka purjehti Norjan rannikolla vuonna 1893. Laivassa on panorama aula sekä laivan edessä että takana, kahvila, ravintola, kauppa, kokoustilat, baari, lasten leikkialue, Wi-Fi, kuntoiluhuone, hissi ja autokansi. Laivalla on 490 matkustajapaikkaa.

Klo 12.30 Risteily alkaa ja nautimme pohjoisen Jäämeren maisemista. Ohitamme paikkakuntia kuten Vuoreijan ja Båtsfjordin ja samalla selviää, miksi Vuoreijaan rakennettiin linnoitus jo 1700-luvulla. Laivan ollessa eri kaupunkien satamissa, tehdään kävelylenkkejä ja käyntejä paikallisiin kauppoihin.

18.9. keskiviikko
Aamulla ani varhain olemme Honningsvågissa, josta halutessaan voi tehdä erillisen retken Nordkappiin. Hammerfestissa on mahdollista jaloitella kaupungissa parin tunnin verran. Tromssaan saavumme puolen yön aikoihin. Tromssassa voit kokea upea elämyksen Tromssan Katedraalin puolenyön konsertissa, jota suosittelemme. Konserttiin on hyvä varata liput ennakkoon.


19. 9. torstai
Hartstadissa olemme toisen päivän aamuna ja siitä alkaa lähestyminen kohti Lofoottien upeita maisemia. Sortlandin ja Stokmarknesin kautta tulemme Norjan ehkä erikoisimpaan vuonoon Peikkovuonoon, Trollfjordiin. Tämä kaunis vuono on niin kapea, mutta syvä, mikä mahdollistaa suuren laivan kääntymisen tuon kapean vuonon pohjukassa. Saavumme illalla Svolveariin, Lofoottien epäviralliseen pääkaupunkiin.
Satamakäivelyn aikana voi käydä jäägalleriassa, ravintolassa tai sotamuistomuseossa.

20.9. perjanta
Aamulla aikaisin tulemme Örnesiin, jonka jylhät ja komeat vuoret ovat Norjan rannikon kauneimpia. Ylitämme myös Napapiirin ja koemme Napapiirin ylitysseremonian Hurtigrutenin tapaan. Päivän aikana nähdään Alsten, joka on n. 30 kilometriä pitkä saari Alstahaugin kunnassa Keski-Norjassa, Vefsninvuonon edustalla. Saaren erikoisuus on saaren sisäosissa sijaitseva Seitsemän sisaruksen vuorijono, johon liittyy yksi tunnetuimmista norjalaisista myyteistä. Muita Keski-Norjan Hurtigrutenin pysähdyspaikkakuntia on Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund ja Rørvik. Ohitamme myös Torghattanin, jonka erikoisuus on koko vuoren läpi menevä reikä, kooltaan 160 metriä pitkä, 20 metriä leveä ja 35 metriä korkea

21.9. lauantai
Klo 6.30 Saavuttuamme Trondheimiin, jäämme täällä laivasta pois. Möllärin linja-auto on meitä vastassa ja lähdemme katsomaan Trondeimin Nidarosin tuomiokirkkoa. Kirkon ulkoseinät ovat täynnä upeita patsaita. Kirkon jälkeen lähdemme paluumatkalle lähes samaa reittiä, joka muodostui suomalaisille karoliineille kohtalokkaaksi Suuren Pohjan sodan aikana 1718-1719. Saavumme illalla Ruotsin Uumajaan. Majoitumme Scandic Umeå Sydissä www.scandichotels.com/hotels/sweden/umea/scandic-umea-syd

22.9. sunnuntai
Klo 8.00 Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme jatkamaan matkaa ja saavumme Kemijärvelle illalla.

Hinta:   975 €/hlö kahden hengen sisähytissä

            1030 /hlö kahden hengen ulkohytissä, rajatulla näkymällä

            1170 €/hlö kahden hengen ulkohytissä

Hinta sis. Kuljetuksen Möllärin tilausajobussilla Kemijärveltä Kirkkoniemeen ja paluun Trondheimista Kemijärvelle, linja-autossa varusteina mm. wc, ilmastointi, dvd-laitteet ja wifi. Majoituksen, poronkäristyksen,
päivällisen, aamiaisen ja liinavaatteet kahden hengen huoneessa Toini Sanilan porotilalla. Hurtigrutenin laivamatkan mainituissa hytissä, herkulliset meriaamiaiset laivan ravintolassa. Majoituksen ja aamiaisen Scandic hotelli Uumaja Sydissä paluumatkalla Ruotsissa, matkanjohtaja mukana koko matkan ajan.

Hintaan ei sisälly:
- lounaat Hurtigrutenilla, jotka tilattava erikseen (4 x 44 €= 176 €)
- päivälliset (4 x 58 € = 232 €)
- juomarahat
- muut ruokailut
- ruokajuomat
- matkavakuutus ** suositellaan **

Matkaohjelma sitoumuksetta. Mukaan voi vielä ilmoittautua. Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Kemijärvi 2751/14/MjMv. Matkalla pitää olla virallinen henkilöllisyystodistus mukana, siis joko passi tai poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen henkilöllisyystodistus ( myönnetty 1999) jälkeen. Kela-kortti ei käy.

Lisätietoa matkasta ja varaukset:
Päivi Kostamo puh. 044-2400 972 tai paivi@travelkemijarvi.fi