Uhtua ja Solovetski 6.-10.6.2022

Kuljemme Vienaan ja Vienanmerelle suomalaisten rakentaman Pääjärven metsätyökeskuksen, Kananaisen ja Kiestingin kautta Louheen ja Muurmannin valtatielle. Matkalla pysähdymme jatkosodan taistelupaikoilla Sohjanassa, Kokkosalmella ja Sosnovossa. Illalla pääsemme Kemin Papinsaareen. Seuraava päivä vietetään merellä ja Solomannissa, jonka historia sisältää kirkollista loistoa ja myöhemmän ajan ankaraa vankileirihistoriaa. Paluumatkalla ajamme Vienan-Karjalan keskukseen Uhtualle. Sieltä edelleen sota-ajan lauluistakin tutuille Kiskis-kukkuloille, Eldankajärvelle, edelleen Pistojoelle ja merkittäviin runonlaulajakyliin Vuoniseen ja Vuokkiniemelle. Matkan viimeinen tärkeä kohde on jälleen suomalaisten rakentama kaivoskylä Kostamus, josta palataan Suomen takaisin Suomen puolelle.
IMG_6438.jpg
IMG_6408.jpg
IMG_6409.jpg
IMG_6377.jpg
Изображение 074.jpg

MATKAOHJELMA

6.6. MA

Rovaniemi, Kemijärvi, Kuusamo, Korteselmi, Pääjärvi, Kemi, maj. htl Prishal

7.6. TI

Päiväretki laivalla Solovetskiin, tutustuminen luostariin ja keskitysleirimuseoon

8.6. KE

Lähtö kohti Uhtuaa (Kalevalaa) kiertojelu Uhtuassa, maj. htl Welt17

9.6. TO

Kiskiskukkulat, Eldanka, Vuorinen, Vuokkiniemi, Kostamus,ostokset maj. htl Nord

10.6. PE

Vartiuksen rajan ylityksen jälkeen hieman Raatteentie ja Suomussalmen historiaa

 

 

MATKAN HINTA

Vahvistuu myöhemmin. Ennakkomaksu tulee tulee maksuun, kun ohjelma hintoineen on selvillä ja myös että matkustaminen on turvallista. Loppumaksu 1 kk ennen matkaa. Ryhmäviisumiin tarvittavat dokumentit tulee toimitttaa keväällä 2022, ohjeet saa ennakkolaskun yhtyedessä.

Hinta sisältää kuljetuksen Möllärin tilausajobussilla Rovaniemeltä Kemijärven, Kuusamon ja Kortesalmen  kautta Vienan Kemiin, Uhtualle, Kostamuksen ja takaisin Vartiuksen kautta. Majoitus kahden hengen huoneessa, aamiaiset ja päivälliset Venäjän puolella. Matkanjohtajana everstiluutnantti Ilmari Hakala Kemijärveltä lähtien. Viisumit erikseen: alustavien hintatietojen mukaan ryhmäviisumi 80 €, kertaviisumi 90 €. Matkavakuutus suositellaan. Valuuttakurssitarkastus tehdään kuluttajaviraston ohjeiden mukaan 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

LISÄTIETOJA JA ALUSTAVAT ILMOITTAUTUMISET: Päivi Kostamo puh. 044-2400 972 tai paivi@travelkemijarvi.fi.  

 

Pidätämme oikeuden matkaohjelmaan tuleviin hinta-, aikataulu ja ohjelmamuutoksiin. Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Kemijärvi 2751/14/MjMv.